Vi slappar i Bangkok av Ingemar Pongratz

Vi slappar i Bangkok av Ingemar Pongratz

Louise skall bada av Ingemar Pongratz

Louise skall bada av Ingemar Pongratz

Vi planerade vår semester på ett annorlunda sätt denna gång. Vi delade upp vår semester i flera delar och bestämde oss för att tillbringa några dagar i Bangkok både i början och på slutet av semestern.

Vi (mest Katta då) har märkt att vi ofta glömmer att handla saker som vi kommer på att vi måste ha med oss till Sverige när vi är i Hua Hin. Så vi har liksom alltid behövt att komma tillbaka till Bangkok  eller så.

Louise simmar av Ingemar Pongratz

Louise simmar av Ingemar Pongratz

Så denna gång bestämde vi oss att tillbringa några dagar i Bangkok innan vi åker till Hua Hin och så stanna i Bangkok några dagar efter att vi har varit i Hua Hin för att handla det som vi behöver ha med oss.

Fördelen med detta är att kan ta det lite lugnare i Bangkok och framför allt ge Louise (och mig!) en chans att slappna av.

Det var en toppen idé! Vi tillbringade en hel del tid i The Peninsula Hotel i Bangkok som har en toppen pool. Louise testade poolen flera gånger  och kom knappt ut medans vi var där.

Afternoon Tea av Ingemar Pongratz

Afternoon Tea av Ingemar Pongratz

The Peninsula hade också Afternoon Tea, som är en rolig grej. Väldigt trevligt sätt att fika och slappna av på eftermiddagen. Louise han också med några andra aktiviteter som att måla elefanter som vi tog med oss till Sverige.

Så det var som sagt en väldigt bra idé som vi kommer att fortsätta med och stanna i Bangkok både innan och efter att vi tillbringar en tid i Hua Hin.

Bangkok är annars en rätt stressig stad, mycket folk, mycket trafik och mycket ljud. Hotel poolen ligger dock ätt avsides så att det var väldigt trevligt och lugnt. Det fiins ett väldigt fint trägård i området och det var riktigt skönt och avslappnande.

Utsikt från poolen i Bangkok av Ingemar Pongratz

Utsikt från poolen i Bangkok av Ingemar Pongratz

Jag hade en del jobb dock, men det gick bra att hinna med det också, på kvällen. Tyvärr är uppkoppligen lite dålig i Thailand jämfört med Sverige men det gick bra.

Nästa gång så skall jag skriva lite om vad vi gjorde i när vi inte badade och simmade, mer om det nästa gång!

 

 

Written by

Ingemar Pongratz är forskare / entreprenör och EU Konsult. Som konsult hjälper Ingemar Pongratz företag att söka EU finansiering för olika projekt. Ingemar Pongratz har även nyligen lanserat nya projekt som syftar till att utveckla nya och marknadsintroducera nya hälso produkter. Detta projekt valdes ut av ALMI och drivs inom ett ny-startad företag (LETAVIS AB) tillsammans med andra partners.