Våra Erfarenheter av Madeira 2022

Våra Erfarenheter av Madeira 2022

Av Ingemar Pongratz

 

Vi bestämde oss för att skippa Thailand 2022 också. Kändes lite osäkert av olika anledningar.

Vi ville gärna åka men läget var inte helt klart och det förekom mycket rykten, det kom olika bud om vad som skulle hända etc.

Under 2022 så var det Omicron varianten som ställde till det. Den är inte lika farlig men istället så sprids Omicron varianten lättare. Så vi var oroliga att reglerna skulle ändras och ställa till det. Så istället valde vi att hålla oss inom EU.

Vi har rest till Kreta. Det var trevligt men vi bestämde oss för att inte åka dit, istället valde vi att åka till Madeira. Våra Erfarenheter av Madeira 2022 kommer här.

Pa vag till Madeira 2022 av Ingemar Pongratz

Pa vag till Madeira 2022 av Ingemar Pongratz

Resan först. Fy tusan! Kan bara beskrivas som kaos! Det började på Arlanda. Ny anställd personal, ont om personal, avstängda terminaler etc, etc. På nyheterna så tog dom upp problemen så vi tog höjd för problem. Det var ju bara det att vi fick inte komma in. Första kön var en skrivbordskrigare att vi gick inte komma in. Vi var för tidiga. Det var faktiskt 4 timmar till avgång. Lite diskussioner så tog jag saken i egna händer. Jag gick till en annan kö. Där stod två killar och lekte med mobilen.

Får jag komma in? Öhh sa dom, visst, gå in bara.

Nästa kö var på incheckningen till flygbolaget TAP. Dom som jobbade där hade inte en aning om vad dom gjorde. Det var 10–15 personer före oss, tog ändå 2 timmar. Sedan skulle vi igenom pass-kontrollen. Samma sak där.

Sammantaget, vi lyckades komma med på planet. Självklart var TAP försenade, så att vi nästan missade nästa plan i Lissabon. Men till slut så landade vi i Funchal.

Eden Mar utsikt 2022 av Ingemar Pongratz

Eden Mar utsikt 2022 av Ingemar Pongratz

Monte Palace Funchal av Ingemar Pongratz

Monte Palace Funchal av Ingemar Pongratz

Funchal är trevligt tycker jag, kanske inte bästa shoppingdestinationen men det finns mycket att se, maten är väldigt bra, fiken finns det gott om. På det stora hela en väldigt trevlig stad.

Eden Mar 2022 av Ingemar Pongratz

Eden Mar 2022 av Ingemar Pongratz

Men Madeira är bäst utanför Funchal. Naturen är väldigt fint och det finns väldigt många vandringsleder. Levadorna som dom heter är välhållna och promenaderna är lätta. Utsikten är bedårande, och det finns vattenfall här och där.

Porto Moniz 2022 av Ingemar Pongratz

Porto Moniz 2022 av Ingemar Pongratz

I norra delen finns det väldigt fina havsbassänger som är väldigt fina, men stränderna är egentligen inte direkt mycket att skryta om. Men havsbassängerna är väldigt bra.

Så helt klart värt ett besök.

Madeira Levada 2022 av Ingemar Pongratz

Madeira Levada 2022 av Ingemar Pongratz

 

Levada Madeira 2022 av Ingemar Pongratz

Levada Madeira 2022 av Ingemar Pongratz

Jag antar (eller hoppas) att Arlanda skärper sig i framtiden. Samma sak med TAP. Våra väskor kom bort, det är sånt som händer. Men att det inte går att komma i kontakt med dom för att påpeka det är ju värdelöst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Written by

Ingemar Pongratz är forskare och EU konsult med erfarenhet från Karolinska Institutet och forskning inom receptor biologi. Ingemar Pongratz hjälper även företag att söka offentlig finansiering, till exempel från Horizon 2020, Eureka och Eureka Eurostars Här skriver Ingemar Pongratz om resor både såna som görs som semester och som görs inom jobbet