Tillbaka i Sverige

Tillbaka i Sverige

Av Ingemar Pongratz

Sommarmoln av Ingemar Pongratz

Sommarmoln av Ingemar Pongratz

Semestern är slut, i alla fall utrikes delen av den. Eftersom vi åkte under sommarlovet har vi faktiskt flera veckor ledigt kvar här i Sverige.

Louise har det enklast, får hon bara spela lite på datorn, bada och kanske göra nån utflykt så är hon nöjd. Inga komplicerade krav där inte. Som tur är har sommaren varit rätt så OK i år så vi har varit och badat några gånger. Tillbaka i Sverige alltså!

 

Vi har hunnit grilla också, och i år har Louise hjälp till!

Louise älskar kött, speciellt grillat! Så det blir inget tjat om att hon skall hjälpa till att grilla, snarare tvärtom. I år är hon dock lite mer kamera intresserad så det är viktigt att få till fina bilder också. Det blev lite spökbilder i år, dessa bilder var Louise rätt nöjd med…

Grilldags av Ingemar Pongratz

Grilldags av Ingemar Pongratz

Det har inte varit som under 2018, som ju var nästan olidligt varmt, men några riktigt varma dagar som sedan följdes av lite molnigare dagar. Vanligt svensk sommar med andra ord.

Så det har varit rätt skönt.

 

Vi har även hunnit med lite svamp-plockning, även om det har varit lite si och så med gula kantareller. På TV så skryter folk om alla liter svamp som dom får men det har varit rätt värdelöst, i alla fall där vi har varit och letat. Men det blir nog bättre senare på sommaren eller hösten, då brukar det komma fram en del.

Moln over Alta av Ingemar Pongratz

Moln over Alta av Ingemar Pongratz

Annars har det varit rätt lugnt. Det blir en jobbresa i början av augusti men annars rätt slappt. Så jag hinner fota en del också. Jag tycker att det är rätt kul så det blir mycket av det. Louise och Katta blir ibland lite trötta på det eftersom jag kommer efter när vi är och promenerar men det får jag väl ta.

Så under tiden tar vi det lugnt och samlar krafter inför hösten när arbetet börjar igen. Det är en del på gång så det skall bli riktigt spännande under hösten. Jag får dock återkomma om det snart.

Sommarbad av Ingemar Pongratz

Sommarbad av Ingemar Pongratz

Ingemar Pongratz är grundare av Fenix Scientific AB / Pongratz Consulting. Ingemar Pongratz är även medgrundare av Letavis AB.

 

Vi ses snart igen

 

Slapp i skogen av Ingemar Pongratz

Slapp i skogen av Ingemar Pongratz

 

 

Written by

Ingemar Pongratz är forskare och EU konsult med erfarenhet från Karolinska Institutet och forskning inom receptor biologi. Ingemar Pongratz hjälper även företag att söka offentlig finansiering, till exempel från Horizon 2020, Eureka och Eureka Eurostars Här skriver Ingemar Pongratz om resor både såna som görs som semester och som görs inom jobbet