Semesterresan är slut men sommaren fortsätter

Semesterresan är slut men sommaren fortsätter

Av Ingemar Pongratz

Anantara Fountain by Ingemar Pongratz

Anantara Fountain by Ingemar Pongratz

Tja, det var det. Vi har tillbringat en hel vecka i Hua Hin och det börjar att dra ihop sig till hemresa. Semesterresan är slut men sommaren fortsätter.

Vi skall först åka några dagar till Bangkok, mest för att gå igenom om vi borde handla något som vi skall ta med oss hem och sen är det dags att flyga tillbaka till Stockholm och Sverige.

I Bangkok testade vi ett hotell som vi inte har bott tidigare, nämligen Anantara Siam. Hotellet ligger väldigt centralt nära Paragorn och andra stora shoppingkomplex mitt i Bangkok. När vi besöker Bangkok så brukar vi bo vid floden och där har vi hittat riktiga pärlor, nämligen The Peninsula och Sheraton Royal Orchid. Jag har inga problem att besöka gamla ställen, ta det lugnt och bara slappna av. Inne i centrala Bangkok har vi inte haft samma tur. Det finns förstås massor med hotell, dyrare och billigare, men det har ändå inte blivit den där toppenstället som vi vill komma tillbaka till.

Arrangement at Anantara SIAM by Ingemar Pongratz

Arrangement at Anantara SIAM by Ingemar Pongratz

Anantara Siam pond by Ingemar Pongratz

Anantara Siam pond by Ingemar Pongratz

Anantara Siam var dock riktigt bra, och det kan hotellet inne i centrum som vi kommer tillbaka till. Läget var riktigt bra, personalen var riktigt trevlig och maten var bra. Det finns ett flertal olika fik inne i hotellet och miljön var riktigt trevligt. Så vi är riktigt nöjda.

fik inne i Bangkok av Ingemar Pongratz

fik inne i Bangkok av Ingemar Pongratz

Inne i hotellet i Bangkok av Ingemar Pongratz

Inne i hotellet i Bangkok av Ingemar Pongratz

Annars så var Bangkok trevlig, samtidigt så tog vi det rätt så lugnt i alla fall. Det blev en rätt så lång resa, och det hände mycket denna gång. Vi besökte Vietnam och Hoi An, sen flög vi till Hua Hin och så avslutar vi i Bangkok. På det stora hela en superbra resa! Skönt att komma iväg och få ett avbrott.

 

Det har varit bra och kul att testa ett nytt land. Men sen gäller det förstås att komma igång i Sverige. Resa på sommaren är enklare egentligen eftersom vi kommer hem medans det fortfarande är semester. Enklare för Louise som inte behöver börja skolan mer eller mindre direkt efter landning. Hon tycker att det är skönare.

 

Skall bli trevligt att komma hem igen, träffa katterna och helt enkelt komma hem!

Hoppas att vi kommer iväg snart igen

 

Mer om Ingemar Pongratz på:

https://ingemarpongratz.tumblr.com/

 

Vi flyger hem av Ingemar Pongratz

Vi flyger hem av Ingemar Pongratz

 

 

 

 

Written by

Ingemar Pongratz är forskare och EU konsult med erfarenhet från Karolinska Institutet och forskning inom receptor biologi. Ingemar Pongratz hjälper även företag att söka offentlig finansiering, till exempel från Horizon 2020, Eureka och Eureka Eurostars Här skriver Ingemar Pongratz om resor både såna som görs som semester och som görs inom jobbet