Vi rundar av och ser mot framtiden

Vi rundar av och ser mot framtiden

Av Ingemar Pongratz

Solnedgång i Bangkok av Ingemar Pongratz

Solnedgång i Bangkok av Ingemar Pongratz

Malaysia slash Singapore semestern är nu över. Vi rundar av och ser mot framtiden. Först rundas av. Malaysia var trevligt och Langkawi var riktigt bra. Vilka härliga stränder! Det enda man skall tänka på är att Langkawi är inte till för att shoppa. Det finns bra restauranger som är trevliga och bra men shopping är inte Langkawi’s starka sida. Men vilka stränder! Och det finns en hel del att göra och för att uppleva annat.

Kuala Lumpur är också bra, men Singapore var bättre.  Inte som Bangkok som är helt annorlunda, men Singapore är både välorganiserat, rent och väldigt grönt, speciellt när man tänker att det är en storstad. Bangkok är annorlunda och charmen ligger på rörelsen, skillnader och annat, men Singapore är organiserat, grönt, vackert och funktionellt.

Gillar Singapore helt klart.

 

Det kändes bra att ta semester under sommaren, men det kommer att bli en resa till i alla fall. Det blir en kortare tripp till Bangkok i alla fall, mest för att korta och bryta av vintern. Det känns rätt bra i alla fall. Det är kallt tillräckligt länge i alla fall. Vi får ta och passa in semestern i alla fall, för nu har Louise börjat på Engelska Skolan i Nacka.  Riktigt bra skola och Louise trivs väldigt bra. Hon älskar engelska, och trivs väldigt bra med lärarna som är riktigt bra. Säga vad man vill, så är det ett bra skola och det är kul att vi lyckades att få in henne där.

Flodutsikt i Bangkok av Ingemar Pongratz

Flodutsikt i Bangkok av Ingemar Pongratz

Så det är bra, riktigt bra!

Så det gäller att Louise hänger med undervisningen så det blir en kort resa under julen ledigheten.

 

Vi kommer bara att vara i Bangkok och vi skippar Hua Hin. Det gör inget egentligen inget för det finns riktigt mycket att göra i Bangkok och stranden i Hua Hin är OK, men Louise gillar mer hotell-poolerna i alla fall än att bada i havet. Och shoppingen i Bangkok är bättre i alla fall.

Louise leker utanför Peninsula av Ingemar Pongratz

Louise leker utanför Peninsula av Ingemar Pongratz

Så det blir lite gamla bekanta denna gång, som The Peninsula Bangkok. Det är riktigt kulm, jag gillar Peninsula supermycket. Sen blir det några nya ställen, Kempinski Resort och eventuellt Anantara Siam Riverside. Det skall bli kul och skönt att komma iväg till Bangkok. Känns också bra att det går för företaget, dels konsult verksameten på Pongratz Consulting och på Fenix Scientific AB

The Peninsula Bangkok av Ingemar Pongratz

The Peninsula Bangkok av Ingemar Pongratz

Så jag får återkomma om det. Snart börjar planeringen och sen skall det packas!

Written by

Ingemar Pongratz är forskare och EU konsult med erfarenhet från Karolinska Institutet och forskning inom receptor biologi. Ingemar Pongratz hjälper även företag att söka offentlig finansiering, till exempel från Horizon 2020, Eureka och Eureka Eurostars Här skriver Ingemar Pongratz om resor både såna som görs som semester och som görs inom jobbet