Så är det dags igen

Så är det dags igen

 

Av Ingemar Pongratz

Utsikt av Lissabon av Ingemar Pongratz

Utsikt av Lissabon av Ingemar Pongratz

Nu var det verkligen ett tag sedan jag skrev nåt här och det är inte för att det inte har hänt något, tvärtom! Vi har hunnit med en hel del faktiskt.

 

Under sommaren gjorde vi en resa till Portugal. Först reste vi ner till Lissabon och Cascais och tillbringade där en vecka och sen flög vi ner till Madeira och var där en vecka.

Väldigt trevligt, varmt och mycket att se. Och maten! Kändes som att vara hemma i Sydamerika! Konstigt egentligen, men köttet var mycket godare, tillbehören var väldigt bra.

Och apelsinjuicen! Bara den är värt en hel bok!

Utsikt av Porto Moniz av Ingemar Pongratz

Utsikt av Porto Moniz av Ingemar Pongratz

Vi började i Cascais, en förort till Lissabon. Vilken utsikt det var där. Vi promenerade mycket och tittade utsikten och gick runt i parken där.

 

Sen åkte vi vidare till Lissabon och träffade Lia och Staffan. Några vandringar i stan, som var stekhet och sen en vecka i Madeira. Allt som allt en rätt bra utflykt under sommaren. Varmt som sagt men en trevlig avbrott. Vi han med en hel del som till exempel att bada i havsbassänger vid Porto Moniz, vandra runt skogen längs en Levada och massa annat. Väldigt trevlig och enkelt att köra. I lissabon han vi även med ett besök till Oceanariet, som är riktigt bra!

 

Och nu är vi i Thailand. Igen.

Rummet på Sheraton Royal Orchid av Ingemar Pongratz

Rummet på Sheraton Royal Orchid av Ingemar Pongratz

Vi har mer eller mindre börjat vår tripp. Vi har varit 3 nätter i Bangkok och nu har vi även rest vidare till Hua Hin. Känns jättebra och det skall bli skönt.

Vi testade ett nytt Hotel i Bangkok, Sheraton Royal Orchid. Väldigt bra och välorganiserat. Vi får återkomma till det.

Besök vid poolen av Ingemar Pongratz

Besök vid poolen av Ingemar Pongratz

Här i Hua Hin bor på ett hotell som Louise valde denna gång, Centara Resort. Så nu är det snart dags att ta frukost och börja dagen. Louise har beställt pool!

 

Väldigt trevlig känns det som, ligger mycket vackert vid havet. Hotellet har lång historia, bland annat har dom filmat här (The Killing Fields) så den är tydligen berömt.

 

Men den känns bra!

 

Men som sagt, frukost!

 

Mer kommer snart

What a day av Ingemar Pongratz

What a day av Ingemar Pongratz

Written by

Ingemar Pongratz är forskare och EU konsult med erfarenhet från Karolinska Institutet och forskning inom receptor biologi. Ingemar Pongratz hjälper även företag att söka offentlig finansiering, till exempel från Horizon 2020, Eureka och Eureka Eurostars Här skriver Ingemar Pongratz om resor både såna som görs som semester och som görs inom jobbet