Vi tar det lugnt i Hua Hin

Vi tar det lugnt i Hua Hin

 

Av Ingemar Pongratz

Fjärilar av Ingemar Pongratz

Fjarilar av Ingemar Pongratz

Vi har rest vidare. Efter ett antal dagar i Vietnam så var det dags att resa vidare så nu är vi i Thailand och vidare till Hua Hin. Vi tar det lugnt i Hua Hin

Resan gick bra och var rätt enkel, direkt flyg från Da Nang flygplatsen som ligger när Hoi An till Bangkok och sen tog vi en stor bil till Hua Hin. Resan från Bangkok till Hua Hin tar ca 3 timmar och körningen är enkel. Inga problem direkt annat än att trafiken i Thailand är rätt snabb men annars gick det bra.

Centara Resort av Ingemar Pongratz

Centara Resort av Ingemar Pongratz

Rummet i Centara av Ingemar Pongratz

Rummet i Centara av Ingemar Pongratz

Denna gång bestämde vi att vi skulle bo på Centara Resorten. Vi har bott där tidigare och vi trivs väldigt bra. Personalen är väldigt trevlig, artigt och det känns lite som att komma hem. Kul att gå tillbaka till ”våra” fik och kul också att testa nya restauranger. Louise var rätt aktivt denna gång och ville att vi skulle testa The Chocolate Factory som var riktigt riktigt bra. Det var kul och Louise var väldigt nöjd med sig själv. Centara har även den bra restauranger och så träffade vi flera nya kompisar, ekorre och ödlor. Kul att det finns mycket att se och att uppleva. Gymmet är också bra vilket är nyttigt för mig.

Thailand ekorre av Ingemar Pongratz

Thailand ekorre av Ingemar Pongratz

Vi testade även ett nytt Steakhouse som drivs av en svensk i Hua Hin, Prime Steakhouse, vilket var bra men relativt dyrt. Kul att prova den, men dyrt. Får se om vi kommer tillbaka. Det finns annan mat i Hua Hin som är lika bra men billigare. Fast Louise är väldigt förtjust i kött så det kanske blir fler besök.

Annars var det som vanligt, mycket bad, nya upplevelser och annat skönt. Det är alltid skönt att komma tillbaka. Vi tar det lugnt i Hua Hin som sagt.

Centara parken av Ingemar Pongratz

Centara parken av Ingemar Pongratz

Centara fontän av Ingemar Pongratz

Centara fontan av Ingemar Pongratz

Vi kommer säkert tillbaka till Hua Hin, vi får se när det blir. Det var inga problem att res hit på sommaren. Värmen var faktiskt helt OK och inte alls lika varm som i Hoi An i Vietnam.

Utsikten framsidan av Ingemar Pongratz

Utsikten framsidan av Ingemar Pongratz

Vill ni titta på fler bilder kolla gärna Pinterest

https://www.pinterest.se/ingemarpongratz/

utsikten från rummet av Ingemar Pongratz

utsikten från rummet av Ingemar Pongratz

Written by

Ingemar Pongratz är forskare och EU konsult med erfarenhet från Karolinska Institutet och forskning inom receptor biologi. Ingemar Pongratz hjälper även företag att söka offentlig finansiering, till exempel från Horizon 2020, Eureka och Eureka Eurostars Här skriver Ingemar Pongratz om resor både såna som görs som semester och som görs inom jobbet