Vi reser till Singapore

Vi reser till Singapore

Av Ingemar Pongratz

 

Så då, då var det dags. Vi reser till Singapore som sagt! Nu har vi kommit iväg och kommit fram till Singapore. Resan blev tyvärr väl strulig, eftersom vi kom iväg en dag senare än planerat. Planet som vi skulle åka med från Arlanda till Frankfurt blev inställt. Markpersonalen hittade en oljefläck så planet togs ur trafik. Inget att säga om det egentligen, bättre att upptäcka det innan istället för uppe i luften.

Problemet var bara att SAS service var ett skämt. Vi fick hela tiden olika besked om vad som skulle hända, om vi överhuvudtaget fick nåt besked alls. Helt värdelöst.

Efter 4-5 timmar dividerande så konstaterade dom att det inte fanns några alternativt så det var bara att åka hem och vänta till dagen efter. Det var egentligen jag som sa det till dom eftersom det fanns inga plan längre som åkte ifrån Arlanda klockan 22.00.

Som tur var pratade jag med Lufthansa på telefon.

Deras attityd var helt annorlunda. Hjälpsamma, insåg problemet och hjälpte oss på ett mycket bra sätt. Det var helt annorlunda än SAS personalen det!

Kanske SAS borde skicka personalen i sin service desk till Tyskland på kurs? Bara ett förslag från min sida….

Singapore sky av Ingemar Pongratz

Singapore sky av Ingemar Pongratz

Annars var Singapore ett rätt imponerande ställe, helt klart. Själva stadskärnan var otroligt rent, kanske inte så förvånande med tanke att det är höga böter på att skräpa ner. Rent otroligt höga faktiskt, 2000 Singapore dollar, vilket motsvarar 12.000 SEK. Tydligen är det så att tanken i Singapore till stor del skall betala sig själv med hjälp av böterna. Det verkar lyckas bra tycker jag, för som sagt stadskärnan är renare än många sjuksalar i Sverige…

Utsikten är också enormt, kanske inte vackert men helt otrolig ändå. Väldigt annorlunda än Sverige förstås. Inte vackrare nödvändigtvis men annorlunda.

Ute i vissa områden är det en annan sak dock, både Chinatown och Little India är bra mycket smutsigare, stökigare och rätt tråkigt tycker jag. Många tycker att det skall charmigt men jag köper inte det. Men jag han med att sy upp några skjortor, som blev riktigt snygga tycker jag, och priset var riktigt bra.

 

Vi hann med en hel del, tycker jag. Maten var också bra. Vi provade allt från persiskt, Thai och lite Australien inspirerat. Rätt hög kvalité tycker jag, kanske inte riktigt bra på Thai stället men dom andra var riktigt bra. Frukost på Shangri La och på Swiss hotellet var också riktigt bra tycker jag. Så på den fronten är jag riktigt nöjd.

Panorama från Singapore Shangri La

Panorama från Singapore Shangri La

Vi han med även lite vanligt sightseeing med, ett besök på Marina Bay och till Botaniska Trädgården och deras Orkidé huset där inne. Så riktigt fint och vackert! Vilket jobb och planering! Men så fint att titta på.

Mr Ekorre i Singapore av Ingemar Pongratz

Mr Ekorre i Singapore av Ingemar Pongratz

Orchid Garden Singapore av Ingemar Pongratz

Orchid Garden Singapore av Ingemar Pongratz

Men så är Singapore så varmt och fuktigt!!! Ändå så är det värre tydligen tidigare under året. Så det blir riktigt svettigt att gå runt ute i solen, är när det är molnigt för den delen. Men på det stora hela riktigt trevlig start på vår semester. Nu kommer nästa del, nu reser vi till Langkawi i Malaysia

Singapore skyline av Ingemar Pongratz

Singapore skyline av Ingemar Pongratz

Så mer om den delen snart.

 

 

 

 

Written by

Ingemar Pongratz är forskare och EU konsult med erfarenhet från Karolinska Institutet och forskning inom receptor biologi. Ingemar Pongratz hjälper även företag att söka offentlig finansiering, till exempel från Horizon 2020, Eureka och Eureka Eurostars Här skriver Ingemar Pongratz om resor både såna som görs som semester och som görs inom jobbet