Semestern är klar, nu gäller det

Semestern är klar, nu gäller det

 

Av Ingemar Pongratz

 

Påskhelgen är klar och det gäller att komma igång. Men helt klart är det mycket som har hänt både för oss och i Sverige.

Svårt att inte nämna det tragiska attentatet som hände i Stockholm precis innan påsk, när en galning körde in bland människor. Enda syftet med det var att skada så många som möjligt. Helt otroligt och helt vansinnigt.

 

Media har analyserat händelsen, och försöker förstå. Jag fokuserar på att vi skall gå vidare efter det och hoppas att samhället inte blir helt förändrad som ett resultat av detta. Jag hoppas verkligen att vi inte får en diskussion som den i Frankrike eller i USA eller i andra länder där muslimer, invandrare och andra minoriteter får skulden.

Det gäller att se att detta var en galnings verk och inte en krigsförklaring.

Imponerande dock att vanliga människor reagera med att erbjuda hjälp och assistans, det visar på en inneboende styrka i Sverige som kommer att göra att vi kan hålla emot.

Louise på Exploria

Louise på Exploria

Andra roliga saker är att det verkar som om det Letavis projektet går fram. Patenteringen av våra substanser går bra, och vi har redan hittat en del spännande strukturer. Det går framåt helt klart. Vi fortsätter med projektet men det verkar som om vi kommer att hitta flera strukturer att patentera. Eller hur vi nu gör…Patentstrategin är intressant eftersom det finns flera olika strategier. Spännande hur som helst.

Vårt projekt nummer två går också bra, vi ser tydliga effekter. Så det går framåt som sagt!

Annars är det lugnt. Vi håller på och planerar semestern under sommaren. Denna gång skall vi till åka iväg under sommaren, vilket vi inte gör särskilt ofta, eftersom vi brukar åka till Thailand under hösten / vintern. Men i år skall vi till Portugal, först till Lissabon och sen en vecka i Madeira. Det kommer att bli kul!

Mariatorget av Ingemar Pongratz

Mariatorget av Ingemar Pongratz

 

 

 

 

Written by

Ingemar Pongratz är forskare / entreprenör och EU Konsult. Som konsult hjälper Ingemar Pongratz företag att söka EU finansiering för olika projekt. Ingemar Pongratz har även nyligen lanserat nya projekt som syftar till att utveckla nya och marknadsintroducera nya hälso produkter. Detta projekt valdes ut av ALMI och drivs inom ett ny-startad företag (LETAVIS AB) tillsammans med andra partners.