Nya destinationer efter Corona Pandemin

Nya destinationer efter Corona Pandemin

Av Ingemar Pongratz

Travel 2020 Ingemar Pongratz

Travel 2020 Ingemar Pongratz

Det var ett tag sedan jag skrev här, närmare bestämt 2020.

Jag kan lugnt påstå att tiden har varit extremt omvälvande. Corona-viruset kom till världen under 2020. Jag kommer inte att diskutera hanteringen av pandemin ur min synvinkel, det kanske jag gör någon gång senare. Men jag kommer att fokusera hur det påverkade min familj och våra resor.

Vi brukar alltid resa till Thailand. Då stannar vi i Thailand eller så har vi Thailand som en av destinationer. Vi har kombinerat Thailand med Vietnam, eller Thailand med Malaysia. Men under pandemin 2020 till 2023 så kände vi att resor så långt bort kändes väldigt osäkert.

Regler ändrades hela tiden, restriktioner kom till eller försvann mer eller mindre utan förvarning. Så vi bestämde oss för att stanna inom Europa. Så det blev lite andra destinationer. Nya destinationer efter Corona Pandemin så att säga.

Topolia 2020 by Ingemar Pongratz

Topolia 2020 by Ingemar Pongratz

Vi upptäckte Kreta. Vi reste dit oktober 2020 första gången och sedan igen 2021.

Väldigt trevligt resmål tycker jag, speciellt första gången. Vi bodde i Agia Marina då, ett väldigt turistiskt resmål i västra delen av Kreta. Vi hyrde även bil så vi åkte runt en del runt om i västra Kreta. Vi besökta Chania, vi åkte till Elafonisi Beach och lite annat. Elafonisi är väldigt fint och trevligt. Otroligt vacker strand

Elafonisi Beach 2020 Ingemar Pongratz

Elafonisi Beach 2020 Ingemar Pongratz

Andra gången vi åkte till Kreta var 2021. Då åkte vi tillbaka till Agia Marina men hade bil så vi testade lite andra ställen. Vi bodde några dagar nära Elafonisi och i Kissamos. Det var tyvärr ett misstag. Kissamos är en väldig sömning stad (eller by) så det finns inte så mycket att göra. Utanför Elafonissi är det helt dött efter 19.00 så det var tur att det fanns bra internet…

Men jag fotade mycket, vilket var roligt, så jag laddar upp lite bilder.

Agia Marina 2020 by Ingemar Pongratz

Agia Marina 2020 by Ingemar Pongratz

Annars är Kreta trevligt, väldigt fint och vackert. Men inte för oss. Vi gillar att testa olika sorters mat, gå på olika sorters restauranger, titta runt i olika affärer etc. Grekisk mat är gott men inte hela tiden i 2 veckor. Men det finns helt klart väldigt bra restauranger i Kreta.

Louise hittade en affär som säljer kristaller så hon fastnade för. Nya destinationer efter Corona Pandemin är trots allt inte helt fel.

Så väldigt trevligt, men kanske inte ett ställe som vi kommer att åka till varje år, flera år i rad.

Men vem vet, vi kanske åker dit på kortare resor…

 

Written by

Ingemar Pongratz är forskare och EU konsult med erfarenhet från Karolinska Institutet och forskning inom receptor biologi. Ingemar Pongratz hjälper även företag att söka offentlig finansiering, till exempel från Horizon 2020, Eureka och Eureka Eurostars Här skriver Ingemar Pongratz om resor både såna som görs som semester och som görs inom jobbet