Dags för 2018

Dags för 2018

Av Ingemar Pongratz

Stockhom Artipelago av Ingemar Pongratz

Stockhom Artipelago av Ingemar Pongratz

Dags igen då med andra ord, ytterligare ett år har gått, denna gång 2017. Nu förbereder vi oss för 2018. Men först skall vi summera 2017 lite som hastigast. Först på jobb-sidan, jag tycker att mycket har hänt. Konsultdelen började väldigt bra tycker jag, men saknade ner en aning på slutet men på det stora hela ett bra år tycker jag. Roligt även att flera ansökningar gick igenom och vi väntar på ett stort besked som kommer första kvartalet 2018. Det vore extra krydda om det blir positivt på den. Så vi väntar och ser, helt enkelt. Men det är inte alltid enkelt att bara vänta…

 

Också kul att det finns flera förfrågningar från helt nya kunder. Svårt att säga hur det verkligen blir, vägen från att få frågan till att skriva kontrakt är inte helt enkelt men det ser bra ut tycker jag. Extra bra att frågan kom från dom tycker jag och kontakten kom via tidigare kunder. Det visar att Fenix Scientific AB / Pongratz Consulting kunder är nöjda. Så det blir intressant att se.

 

Mycket har hänt med Letavis AB också. Vi har lyckats med att hitta en väldigt bra grupp av investerare, som har mycket erfarenhet av tidiga bolag. Det är väldigt bra, så är vi på gång. Flera patentansökningar är inskickade och skall utvecklas vidare. Det viktiga är nu att hitta avsättning för våra produkter under 2018. Det ser bra ut och det gäller att hålla tempot uppe under 2018. Nu gäller det att lita på teamet, och deras kompetens. Som forskare är jag rätt så novis vad gäller försäljning och sånt. Men dom är bra, så det gäller att låta dom göra sitt. Jag förstår nu egentligen varför tidiga bolag får problem i detta skede. Det är verkligen ett helt annorlunda tänk jämfört med produktutveckling. Det smartaste är att hålla sig informerad och låta experterna göra sitt.

 

Men det är inte lätt…

 

Hemma är allt bra tycker jag. Tänka sig att Louise är 9 år gammal! Det går bra i skolan, lite för bra faktiskt. Hon har väldigt lätt för läsning, matte och sånt så hon blir lätt uttråkad av läxor och sånt. Vi måste ställa krav på Louise, skolan och lärarna helt enkelt att dom utmanar henne på ett bättre sätt.

Spännande hur som helst. Louise utvecklas hela tiden och det ser bra ut. Om hon bara kom igång med ätandet! Hon äter som en sparv… Men nu har vi tid hos läkare för det. Så vi hoppas att det kommer en del bra tips för oss därifrån.

Louise och Katta i Thailand av Ingemar Pongratz

Louise och Katta i Thailand av Ingemar Pongratz

Vad skall man säga mer? Det har blivit en del hel del korta resor under 2017 och så förstås vår årliga Thailandsresa. Det var riktigt skönt och avslappnande, men det är alltid tufft att komma hem igen. Så nu planerar vi för nästa resa. Skall vi resa under sommaren eller under hösten. Eller kanske båda? Jag skulle gärna resa en kort resa under sommaren. Jag är väldigt sugen på tex Kreta eller Cypern, men det är bara jag det…

Eller varför inte Sicilien? Eller till och med Mallorca? Det skulle vara skönt att komma iväg en vecka under sommaren eller så.

Och så har vi skaffat en till katt! Tasse kom till oss under sommaren 2017. En super trevlig liten buse som kommer super bra överens med Louise.

Tasse Pelusa och Igor av Ingemar Pongratz

Tasse Pelusa och Igor av Ingemar Pongratz

Men vi får se, resa utomlands 2 gånger på år är kanske lite optimistiskt…

Dags för 2018 det! Så vi får se snart hur 2018 blir. En hel del saker på gång tycker jag, hoppas att det blir verklighet. Vi kan hoppas och planera, men det viktigaste är att vi har det bra och det tycker jag vi har just nu. men vi hoppas förstås att det blir så.

 

Louise ater kyckling av Ingemar Pongratz

Louise ater kyckling av Ingemar Pongratz

 

Written by

Ingemar Pongratz är forskare och EU konsult med erfarenhet från Karolinska Institutet och forskning inom receptor biologi. Ingemar Pongratz hjälper även företag att söka offentlig finansiering, till exempel från Horizon 2020, Eureka och Eureka Eurostars Här skriver Ingemar Pongratz om resor både såna som görs som semester och som görs inom jobbet