Semester i Hua Hin av Ingemar Pongratz

Semester i Hua Hin av Ingemar Pongratz

Vi har lämnat Bangkok och kommit fram till Hua Hin. Det var väldigt trevligt i Bangkok och vi han med med både med att gå runt i stan, titta inne i affärer och även att testa hotellets pool. Vi valde att bo på The Peninsula Bangkok och Louise älskade hotellet.

Solen gar ner Baan Bayan av Ingemar Pongratz

Solen gar ner Baan Bayan av Ingemar Pongratz

Men nu har vi lämnat Bangkok och har kommit fram till Hua Hin. Denna gång har vi valt tre stycken olika Hotel i Hua Hin, och vi började med ett litet hotellt vid stranden som heter Baan Bayan. Den ligger väldigt fint vi stranden med en utsikt som heter duga. Vi kunde se ut mot havet som liksom aldrig tog slut.

 

Åskoväder av Ingemar Pongratz

Åskoväder av Ingemar Pongratz

Vi upplevde också en tropiskt storm med åska och regn. Eftersom vi reste tidigare i år jämfört med andra år så blev det så. Det åskade rejält och kom massor med regn. Herregud vad blöta vi blev. Men temperaturen var fortfarande över 30° så det gjorde inget.

Jag tog lite bilder av regn och molnmassan som kommer in mot Hua Hin men det maffiga var själva stormen och regnet, och åskan och ljuden. Det gick inte att fånga på bild tyvärr…

På dagarna testade Louise poolen och hon lekte med en Thailändsk flicka. Dom förstod inte ett ord av vad dom sa men dom hade riktigt kul tillsammans. Nåt att tänka på dessa dagar när vi pratar migration i Europa. Kanske barn skulle hantera den delen av politiken istället för vuxna.

Louise badar av Ingemar Pongratz

Louise badar av Ingemar Pongratz

Jag tror inte att det skulle bli så mycket sämre och dom skulle antagligen fokusera på det som är viktigt i slutändan. Men men, detta är inte ett politiskt blogg utan en beskrivning av vår semester i Thailand. Så vi låter det vara i alla fall här.

Men sammantaget var Baan Bayan väldigt trevligt. Rummen var helt OK, frukosten var bra och fanns mycket att välja mellan. Inte så som på Peninsula men det var bra. Läget vid havet är också ett stort plus. Otroligt avslappnande. Inga funderingar på EU Projekt eller Horizon 2020 där inte…

Så väl värt ett besök. Väldigt trevliga omgivningar runt rummen men vi undersökte inte de särskilt mycket så det är svårt att uttala sig om. Perfekt läge också med tanke på Market Village i Hua Hin. Det finns en gångbro precis vid hotellet som vi tog när vi promenerade till Market Village för att äta, fika och kolla på affärer.

Baan Bayan av Ingemar Pongratz

Baan Bayan av Ingemar Pongratz

 

 

Written by

Ingemar Pongratz är forskare / entreprenör och EU Konsult. Som konsult hjälper Ingemar Pongratz företag att söka EU finansiering för olika projekt. Ingemar Pongratz har även nyligen lanserat nya projekt som syftar till att utveckla nya och marknadsintroducera nya hälso produkter. Detta projekt valdes ut av ALMI och drivs inom ett ny-startad företag (LETAVIS AB) tillsammans med andra partners.