Häst-bekymmer

Häst-bekymmer av Ingemar Pongratz

Skogen i Tyresö av Ingemar Pongratz

Skogen i Tyresö av Ingemar Pongratz

Så då en liten kort uppdatering. Kattas häst Vinur är dålig. Han haltar och har ont i ett av hoven. Det är rätt trist dels förstås för att han har ont men och så är både Katta och Louise är lite oroliga över hans hälsa. Vi har varit en gång på häst kliniken och skall åka dit en gång till eftersom behandlingen inte hjälpte.

Stallet Tyresö av Ingemar Pongratz

Stallet Tyresö av Ingemar Pongratz

Katta har tagit körkort (äntligen) men hon är lite ovillig att köra bil med häst-transporten så jag fick hjälpa till. Jag fick också hjälpa till med att lasta hästen i transporten och det var ju ett äventyr. Jag är lite allergiskt mot hästar och jag tror att det är ren självbevarelse drift. Vilken pärs!

Vinur ville helt enkelt inte gå in i häst transporten och det tog bokstavligt 3-4 timmar till Katta (och jag) på nåt sätt lyckades få in honom in i transporten.

Vinur av Ingemar Pongratz

Vinur av Ingemar Pongratz

Själva bilresan var helt OK, även om det tog tid, eftersom det inte går att köra mer än 70 med transport.

Sen när det var klart var det dags att parkera transporten. Det var verkligen inte lätt… Jag höll på och försökte i 2-3 timmar, som tur kom en kille från stallet som parkerade den där jä..a saken på 30 sek…

Så nu hoppas jag att Vinur blir frisk, snart, för jag vill inte köra försöka parkera den där saken i framtiden…

Jag skall helt enkelt hålla mig till Horizon 2020 och EU finansierade projekt.

Men vi hade i alla fall tur med vädret….

Vinur betar av Ingemar Pongratz

Vinur betar av Ingemar Pongratz

Written by

Ingemar Pongratz är forskare / entreprenör och EU Konsult. Som konsult hjälper Ingemar Pongratz företag att söka EU finansiering för olika projekt. Ingemar Pongratz har även nyligen lanserat nya projekt som syftar till att utveckla nya och marknadsintroducera nya hälso produkter. Detta projekt valdes ut av ALMI och drivs inom ett ny-startad företag (LETAVIS AB) tillsammans med andra partners.