Första semesterdagen I Thailand

Första semesterdagen I Thailand

Av Ingemar Pongratz

 

The Peninsula Bangkok av Ingemar Pongratz

The Peninsula Bangkok av Ingemar Pongratz

Första dagen, den är alltid lite speciellt tycker jag. På nåt sätt så får jag en känsla om hur semestern kommer att bli. Denna gång landade vi i Bangkok runt 12 så efter att vi hämtade bagage och tog oss till hotellet så han det väl bli runt 14.00 när vi väl var framme.

Denna gång valde i The Peninsula Bangkok som första hotel och den var riktigt bra, rent ut av toppen. Supertrevlig personal, häftig hotell, trevligt rum och allt sånt.

Vi fick verkligen känslan att vara välkomna. Louise älskade stället från fösta början och det gjorde jag med. Vi blev liksom glada att komma dit från början

The Peninsula dansen av Ingemar Pongratz

The Peninsula dansen av Ingemar Pongratz

Lunch på The Peninsula Bangkok av Ingemar Pongratz

Lunch på The Peninsula Bangkok av Ingemar Pongratz

Hotellet är stort, har väldigt trevlig omgivning och väldigt trevlig personal. Hotell Cafeet var hur trevligt som helst, vi satt vid floden och bara tittade på utsikten.

The Peninsula har också båt som tar hotellets gäster direkt till en stor SkyTrain station och därifrån är det hur enkelt som helst att ta sig till centrum och mer shopping.

 

Louise leker av Ingemar Pongratz

Louise leker av Ingemar Pongratz

Maten var riktigt bra, kanske inte så billig men inte dyrt om man jämför med Sverige. Det är klart, jämför man med Bangkok så är det superdyrt men allt annat på hotellet var så bra att det inte kändes tufft alls att välja att vara där. Vi kommer definitivt att komma tillbaka!

 

Det är så lugnt där att det var väldigt lätt att slappna av, och glömma allt med EU ansökningar, Horizon 2020 och annat som hör jobbet till.

 

The Peninsula Bangkok at night av Ingemar Pongratz

The Peninsula Bangkok at night av Ingemar Pongratz

På kvällen så hade hotellet en väldigt rosa utseende som Louise tyckte var sååå fin så det var också roligt. Det var väldigt god mat som Louise åt med väldigt god aptit, vilket alltid är trevligt med tanke på att hon är svår med maten.

Så första dagen var riktigt bra, helt enkelt super.

Written by

Ingemar Pongratz är forskare / entreprenör och EU Konsult. Som konsult hjälper Ingemar Pongratz företag att söka EU finansiering för olika projekt. Ingemar Pongratz har även nyligen lanserat nya projekt som syftar till att utveckla nya och marknadsintroducera nya hälso produkter. Detta projekt valdes ut av ALMI och drivs inom ett ny-startad företag (LETAVIS AB) tillsammans med andra partners.