Dagarna i Khao Takiab av Ingemar Pongratz

Dagarna i Khao Takiab av Ingemar Pongratz

Vi hade det riktigt bra på hotellet i Baab Bayan, strax utanför Hua Hin och Market Village. Maten var bra, och det är riktigt nära till Market Village så det är enkelt att bara gå över gatan och fika på vår favorit ställe i Market Village.

Parken Baan Duangkew av Ingemar Pongratz

Parken Baan Duangkew av Ingemar Pongratz

Denna gång ville vi testa nya hotell så vi stannade i Baan Bayan i 4 dagar för att sen byta hotell. Nästa hotell som vi skulle testa var ett hotell som heter Baan Duangkew Resort.

Baan Duangkew ligger i Khao Takiab, väldigt nära Cikada Market. Hotellet är annorlunda jämfört med de andra hotell som vi har bott i. Det är ett bungalow komplex, som ligger mitt i en stor trägård och poolen är väldigt trevligt.

 

Poolen Baan Duangkew av Ingemar Pongratz

Poolen Baan Duangkew av Ingemar Pongratz

Khau Takiab är väldigt trevligt också, inte alls som Hua Hin dock. Det är en rätt sömnig stad, bara Cikada Market är livat, men det är å andra sidan öppet bara fredag till söndag.

 

Det finns ett gäng väldigt bra restauranger och fik och det är allmänt rätt skönt att ta en riktigt bra paus. Väldigt annorlunda jämfört resten av Thailand. Det är väldigt tyst och hotellet är rätt litet så det är lugnt och tyst.

 

Katt i Khao Takiab av Ingemar Pongratz

Katt i Khao Takiab av Ingemar Pongratz

Det fanns katter också som var rätt slöa men som var också väldigt trevliga och keliga.

Så sammantaget ett väldigt bra ställe att slappna av, sola, ta det lugnt och bara låta dagen flyta förbi. Inte läge att tänka EU projekt och Horizon 2020, men om man tänker ligga vid poolen och lysna på musik så är detta ett bra ställe.

 

Bungalow Baan Duangkew av Ingemar Pongratz

Bungalow Baan Duangkew av Ingemar Pongratz

Det blir mer livat under tiden som Cikada Market är öppet (fredag-söndag), och då är det en bra idé om man störs av ljud att antigen ta en annan dag, eller åtminstone be om ett rum så långt borta från natt marknaden.

 

 

Men vi hade det bra!

Louise och vattenfall av Ingemar Pongratz

Louise och vattenfall av Ingemar Pongratz

Written by

Ingemar Pongratz är forskare / entreprenör och EU Konsult. Som konsult hjälper Ingemar Pongratz företag att söka EU finansiering för olika projekt. Ingemar Pongratz har även nyligen lanserat nya projekt som syftar till att utveckla nya och marknadsintroducera nya hälso produkter. Detta projekt valdes ut av ALMI och drivs inom ett ny-startad företag (LETAVIS AB) tillsammans med andra partners.