Vi lämnar Khao Takiab

Vi lämnar Khao Takiab, av Ingemar Pongratz

Man lär så länge man lever. Vi hade inte bokat in oss i Hua Hin utan i Kao Thakiab som är en by utanför Hua Hin. Det var dock inte så långt från Hua Hin, men vi märkte tydligt att det är utanför Hua Hin.

Hua Hin Summer Resort

Hua Hin Summer Resort

Vi bokade in oss på ett nybyggt lägenhet komplex som heter Hua Hin Summer Resort. Väldigt nybyggda lägenheter som är väldigt trevliga. Poolen utanför var riktigt fint och vi kunde bada riktigt mycket. Louise badade en hel del, men det var väldigt lite folk. Men hon är nu väldigt duktig på att simma

Det fanns faktiskt ingen strand i anslutning men eftersom vi skall till stranden imorgon så bestämde vi oss för att skippa stranden dessa dagar i alla fall och bara slappa vid poolen.

Louise och Pappa i poolen av Ingemar Pongratz

Louise och Pappa i poolen av Ingemar Pongratz

 

Det är väldigt trevlig område, mycket mindre folk än i Hua Hin, men väldigt bra restauranger och fik precis i närheten. Vi kan verkligen rekommendera ett ställe som heter Heaven’s Kitchen. Det var verkligen god mat. Louise älskade både den Thailändska maten (inte illa för en sex åring) och deras svenska köttbullar var riktigt bra också.

 

av Ingemar Pongratz

av Ingemar Pongratz

Vi besökte också Cikada Market. Började lite tråkigt men vi var där för tidigt. Dom öppnar 16.00 och vi var där 17.00. Men det hade inte kommit igång. Så vi gick till och åt och kom tillbaka och då var det full gång.

Mycket trevligt ställe med mycket stånd som sålde konstnärsprylar. Annorlunda

av Ingemar Pongratz

av Ingemar Pongratz

Imorgon blir det Hua Hin dock. Vi byter hotell. Så vi hoppas att komma till stranden och bada i havet.

 

Mer om det snart

Written by

Ingemar Pongratz är forskare och EU konsult med erfarenhet från Karolinska Institutet och forskning inom receptor biologi. Ingemar Pongratz hjälper även företag att söka offentlig finansiering, till exempel från Horizon 2020, Eureka och Eureka Eurostars Här skriver Ingemar Pongratz om resor både såna som görs som semester och som görs inom jobbet