Stress in i det sista

Stress in i det sista

Katt collage av Ingemar Pongratz

Katt collage av Ingemar Pongratz

Av Ingemar Pongratz

Vi bestämde oss att åka till Thailand på semester, denna gång lite tidigare än vanligt denna gång.

Dels så var sommaren rätt tråkigt denna år, regnig och kall. Men priserna för att resa var väldigt lägra jämför med att resa till Thailand över jul.

Så det var rätt mycket som var bättre att komma iväg tidigare i år.

Ett problem var dock planera in jobb. Vi hade tur så vi lyckades pricka in resan mellan flera EU deadlines så på så sätt var det inga problem.

Annat jobb gjorde jag ju på kvällen i alla fall. På så sätt är det bra att Louise somnar oftast tidigt. Då får jag flera timmar att jobba i lugn och ro, bara internet anslutningar är bra så är det nästan mer effektivt att vara borta och jobba.

Barkaby av Ingemar Pongratz

Barkaby av Ingemar Pongratz

Men det var rush in i det sista! Deadlines med EU ansökningar, annat EU jobb och mycket möten.

Så stress, stress. En Horizon 2020 ansökning blev klar dagen innan resan. Men det är kul att ha mycket jobb och det känns som att det går framåt med andra projekt också, både inom Pongratz Consulting och inom Fenix Scientific AB. Hoppas att alla bitar faller på plats till slut, eller snart!

Och sist men inte minst, höstvädret har varit mycket trevlig. Jag brukar försöka promenera inne i stan för att för att hålla igång, eftersom det är inte alltid att jag hinner träna och det är så mycket trevligare att göra det om det inte regnar.

Riksdahuset av Ingemar Pongratz

Riksdagshuset av Ingemar Pongratz

Problemet med detta var att Katta var ansvarig för packningen inför resan. Självklart hade vi alldeles för mycket med oss. Jag sa det till och med och jag hade rätt!

Men men, det blir bra det med.

Nu skall vi snart iväg och träffa Elma och hennes familj, så jag kommer att skriva mer om resan nästa gång…

Arlanda tidig morgon av Ingemar Pongratz

Arlanda tidig morgon av Ingemar Pongratz

Written by

Ingemar Pongratz är forskare / entreprenör och EU Konsult. Som konsult hjälper Ingemar Pongratz företag att söka EU finansiering för olika projekt. Ingemar Pongratz har även nyligen lanserat nya projekt som syftar till att utveckla nya och marknadsintroducera nya hälso produkter. Detta projekt valdes ut av ALMI och drivs inom ett ny-startad företag (LETAVIS AB) tillsammans med andra partners.