Nytt år, ny resa. Vi skall till Thailand igen

Nytt år, ny resa. Vi skall till Thailand igen:

Av Ingemar Pongratz.

Ingemar Pongratz

Ingemar Pongratz

Nu är det dags igen, tycker jag (och jag fick medhåll av både Louise och Katta), vi borde kanske komma iväg någonstans på semester). Vi åkte under nyårshelgen till Thailand förra året, men vi åkte ingenstans under sommaren så det känns som en bra idé. Louise har sagt flera gånger att hon vill gärna vill resa tillbaka till Thailand och Katta och jag har verkligen inget emot en resa till Thailand så vi bestämde oss för att resa dit.

Av Ingemar Pongratz

Bangkok 2014, av Ingemar Pongratz

Så nu skall vi börja planera och vi upptäckte flera nyheter!

SAS har till exempel slutat flyga till Bangkok! Det gör väl inget så eftersom vi kan alltid ta istället Thai Airways istället. Det är Star Alliance och jag har en del Bonus poäng där så det blir inte lika dyrt. Men vi måste också bestämma hur och var vi skall bo, och hur vi skall dela på semestern mellan Bangkok och Hua Hin där det är strand.

I år funderar vi på att vara våghalsiga. Skall vara 4 dagar i Bangkok istället för 3 dagar? Skall vi testa en annan del av Hua Hin, lite längra bort?

Stora beslut som vi måste ta denna gång…

Vi får se hur vi gör. Det är roligt i alla fall. Denna gång har Louise varit inblandad i valet av Hotell. Det betyder att valet denna gång grundar sig på andra faktorer som till exempel färgen rosa eller lila, gullighet, och namn. Louise vill till exempel bo på Princess Hotell i Bangkok, eftersom Louise är en prinssessa och därför vill hon bo där…

Ja ja, vi får se…

av Ingemar Pongratz

Louise i BKK av Ingemar Pongratz

Lite bilder som jag har tagit från Thailand tidigare…

 

 

Written by

Ingemar Pongratz är forskare och EU konsult med erfarenhet från Karolinska Institutet och forskning inom receptor biologi. Ingemar Pongratz hjälper även företag att söka offentlig finansiering, till exempel från Horizon 2020, Eureka och Eureka Eurostars Här skriver Ingemar Pongratz om resor både såna som görs som semester och som görs inom jobbet