Mer Langkawi av Ingemar Pongratz

Mer Langkawi av Ingemar Pongratz

Av Ingemar Pongratz

Utsikt Langkawi 2018 av Ingemar Pongratz

Utsikt Langkawi 2018 av Ingemar Pongratz

Mer Langkawi av Ingemar Pongratz

Av Ingemar Pongratz

 

Här kommer lite mer bilder och berättelser från vår semester.  Jag lovade ju att att det skulle komma Mer Langkawi av Ingemar Pongratz.

Huvudattraktionen denna gång var som sagt Malaysia och Singapore. Denna gång blev det Langkawi och det var väldigt väldigt fint. Vi besökte norra delen av Langkawi, som heter Tanjun Ru, sen området kring runt Oriental Village och nu har kommit till området kring Pantai Cenang.

Vi bodde på ett superfint hotel som heter Meritus Pelangi Beach Resort. Det ligger precis vi stranden i Cenang och är väldigt trevlig. Väldigt trevliga faciliteter och utsikten är fantastiskt.

Evening view in Langkawi by Ingemar Pongratz

Evening view in Langkawi by Ingemar Pongratz

Vi promenerade, gjorde utflykter i skärgården och gick in till Cenang. Hur trevligt som helst. Själva staden är liten och har egentligen inte så mycket att komma med så man skall inte åka dit för att handla. Men vi hittade en väldigt fint restaurang (Red Tomato) som serverade superbra mat. Personalen är också trevlig och vi gillade maten. Louise och dom andra barnen fick T-shirts som dom var väldigt stolta över.

Utflykten i Skärgården var toppen, vi åkte snabbåt mellan öarna och fick se massor, örnar som dök efter mat, apor som stal vår mat, och hade en jätte bra dag. Helt klart värt pengarna och vi var väldigt nöjda.

Eagles in Malaysia by Ingemar Pongratz

Eagles in Malaysia by Ingemar Pongratz

Vi hade också tur med vädret, det var lagom varmt och vattnet var helt lagom. Om nåt så var det rätt så varmt i vattnet så det var inte så att man svalkade sig direkt.

Louise i Langkawi by Ingemar Pongratz

Louise i Langkawi by Ingemar Pongratz

Vi hann med väldigt mycket tycker jag.

 

Jag förstår helt att Langkawi har röstats fram bland världens vackraste stränder.

 

Maten i området är väldigt bra. Det tar lång tid för restaurangerna att få fram det bara så det gäller att inte vara alltför hungrig. Väntetider på 30-45 min är vanliga och det är så det är. Man får ta seden dit man kommer helt enkelt.

Shoppingen är mer eller mindre icke existerande, men så är det bara. Rätt skönt tycker jag. Langkawi har sina stränder, inte mer och inte mindre. Men samtidigt vilka stränder…

Helt klart ett besök. Vi får se om vi åker snart tillbaka.

Speed boat animation by Ingemar Pongratz

Speed boat animation by Ingemar Pongratz

Snart kommer jag att skriva om dagarna vi spenderade i Kuala Lumpur

 

Ha det så bra till dess

Written by

Ingemar Pongratz är forskare och EU konsult med erfarenhet från Karolinska Institutet och forskning inom receptor biologi. Ingemar Pongratz hjälper även företag att söka offentlig finansiering, till exempel från Horizon 2020, Eureka och Eureka Eurostars Här skriver Ingemar Pongratz om resor både såna som görs som semester och som görs inom jobbet