Langkawi semestervecka

Langkawi semestervecka

 

Av Ingemar Pongratz

 

Langkawi semestervecka

 

Denna gang åkte vi lite annorlunda, istället för att åka till Bangkok ocxh Hua Hin så testade vi Singapore och nu har turen kommit att skriva om nästa ställe vi åkte till nämligen till Langkawi.

Singapore flygplats av Ingemar Pongratz

Singapore flygplats av Ingemar Pongratz

Resan från Singapore gick rätt enkelt, Singapore flygplats är väldigt välorganiserat så nu var det dags för vår Langkawi semestervecka. Vi började med att bo en natt i norra delen av Lankawi, på ett hotell eller resort som heter Tanjun Ru. Väldigt fint ställe och otroligt vackert strand och område, men tyvärr var AC i rummet nere. Vi fick lite kompensation men det var rätt varmt på natten av man säger så. Vilket är rätt jobbigt!

TanjunRu av Ingemar Pongratz

TanjunRu av Ingemar Pongratz

Men annars var det en upplevelse. Det var storm också vilket var en upplevelse, rätt häftigt att se men jag skulle inte vilja uppleva det för ofta.

Louise på Tanjun Ru av Ingemar Pongratz

Louise på Tanjun Ru av Ingemar Pongratz

 

Tanjun Ru av Ingemar Pongratz

Tanjun Ru av Ingemar Pongratz

Efter det så byte vi hotell till en resort som heter Berjaja Resort. Det en är bra hotel tycker jag, kanske omgivningarna är lite ostädade men annars var det väldigt trevliga människor som jobbar där, och det finns mycket att göra. Vi testade en restaurang som ligger helt otroligt vackert vid stranden och vi åkte linbana till Langkawi högsta topp. Det var en kul upplevelse under vår Langkawi semestervecka.

 

Och vilka bilder det blev! Det går inte att komma ifrån, Lankawi är otroligt fint. Det finns förstås annat som drar också. Maten är väldigt bra tycker jag, speciellt om man gillar lite stark mat, men det finns också alternativ för barnen, mer eller mindre på alla stället.

En sak som vi la märke till är att det tar lång till att få maten serverad, oavsett var och vad man beställer. Det är liksom bara så och det hjälper inte att bli irriterad.

Bättre att planera istället.

Utsikt av Langkawi av Ingemar Pongratz

Utsikt av Langkawi av Ingemar Pongratz

Internet är också lite si och så med. Ibland är den bättre men ofta är den inte alls särskilt bra. Det funkar bra att kolla på mail och sånt men att titta på video eller filmer är inte att rekommendera.

 

Men vi upptäckte att det går att leva utan bra internet!

 

Langkawi semestervecka del 2 kommer snart! Ha det så bra till dess!

Langkawi utsikt av Ingemar Pongratz

Langkawi utsikt av Ingemar Pongratz

Written by

Ingemar Pongratz är forskare och EU konsult med erfarenhet från Karolinska Institutet och forskning inom receptor biologi. Ingemar Pongratz hjälper även företag att söka offentlig finansiering, till exempel från Horizon 2020, Eureka och Eureka Eurostars Här skriver Ingemar Pongratz om resor både såna som görs som semester och som görs inom jobbet