Andra saker att göra i Hua Hin, av Ingemar Pongratz

Andra saker att göra i Hua Hin, av Ingemar Pongratz

Ingemar Pongratz at Huai Sai Breeding center

Hua Hin ligger vid kusten och är framför känt för sin strand och som bad ställe. Hua Hin har rätt lång historia av att vara en semesterort, både inom Thailand och utanför Thailand och de allra flesta åker till dit för att bada i havet.

Det finns annat att göra i Hua Hin, som elefant ridning, korta dagsutflykter och nu har det kommit igång en eller två vattenparker i Hua Hin också.

Vi bestämde oss för att testa Huai Sai Wildlife Breeding Center. Detta område sattes upp för att hjälpa till med skyddet av olika hotade djurarter i Thailand, som ett Kungligt beslut.

Det finns flera områden i Thailand, men vi åkte till Centret i Hua Hin. Det är en väldigt skillnad mot det vanliga. Området marknadsförs inte som turist attraktion, och det är smart att ta med sig dricka och mat för det finns ingenting att köpa i närheten.

Huai Sai Breeding Center, by Ingemar Pongratz

Men det är fina marker, djuren har stora ytor (inte björnarna dock, mycket tråkigt) att röra sig i och har det bra. Vi hade tur och kom när det var matdags så vi fick en del rätt fina kort.

Som sagt lyckat utflykt men glöm inte en rejäl matsäck, det finns ingen restaurang i närheten men det finns picknik bord och så

DSC_0310

DSC_0293

Louise tyckte att det var fint och trevligt där, och det enda som fanns att köpa i området var glass så hon var rätt nöjd!

 

Ingemar Pongratz

Written by

Ingemar Pongratz är forskare och EU konsult med erfarenhet från Karolinska Institutet och forskning inom receptor biologi. Ingemar Pongratz hjälper även företag att söka offentlig finansiering, till exempel från Horizon 2020, Eureka och Eureka Eurostars Här skriver Ingemar Pongratz om resor både såna som görs som semester och som görs inom jobbet