Vi besöker Skansen

Vi besöker Skansen

av Ingemar Pongratz

Skansen av Ingemar Pongratz

Skansen av Ingemar Pongratz

Vi har fått besök från släkt från Ecuador. Gustavo är i Europa (Spanien) och går på Universitet i Spanien på ett utbytes program som finansieras av regering i Ecuador så han kom över några dagar till Stocksholm för att besöka lite bekanta.

Han kontaktade oss via Facebook coh ve bestämde att vi skulle ses en eftermiddag eftersom han ville ses, träffa Katta och förstås träffa Louise.

Louise med Ecuador docka av Ingemar Pongratz

Louise med Ecuador docka av Ingemar Pongratz

Så det verkade en bra och rolig idé så vi bestämde att v skulle ses utanför Skansen så att han skulle kunna få en väldigt komprimerad bild av vad Sverige är för land, eller snarare vad Sverige var för land för ett tag sedan

Vi hade riktigt tur med vädret, fast hörten egentlig redan har kommit igång. I början regnade det men vi passade på att äta lunch medans det regnade. Under tiden så vräkte det ner men vi märkte ingenting, he he…

Renar av Ingemar Pongratz

Renar av Ingemar Pongratz

Efteråt så gick vi runt Skansen och tittade på allt samtidigt som han berrätade hur det är i Ecuador, vad dom gör och vad han gör här i Europa.

Det var faktiskt en väldigt konstig känsla, jag har inte haft nån kontakt med släkten därifrån på många många år, och så promenerar vi runt i Skansen en Söndag eftermiddag… Det var en väldigt märklig känsla.

Men i alla fall, jag upptäckte att det finns en familj kvar i Sydamerika vilket är roligt. Jag har viss kontakt med mina gamla skolkompisar så det känns viktigt att resa tillbaka dit och se vad som finns. Vi får se om jag kommer att vilja träffa min släkt där, men jag vill framför allt att Louise skall se det land som jag kommer ifrån.

Men det får vi se hur vi gör med i framtiden. Det är en lång (och svår) resa med mycket byten. Och antagligen ganska dyr…

Mer Skansen av Ingemar Pongratz

Mer Skansen av Ingemar Pongratz

 

Written by

Ingemar Pongratz är forskare / entreprenör och EU Konsult. Som konsult hjälper Ingemar Pongratz företag att söka EU finansiering för olika projekt. Ingemar Pongratz har även nyligen lanserat nya projekt som syftar till att utveckla nya och marknadsintroducera nya hälso produkter. Detta projekt valdes ut av ALMI och drivs inom ett ny-startad företag (LETAVIS AB) tillsammans med andra partners.