Vår i Stockholm på riktigt!

Vår i Stockholm på riktigt!

Av Ingemar Pongratz

Nu tycker jag att det är på riktigt, det känns så att våren har kommit till Stockholm på riktigt. Det har varit relativt busy, flera Horizon 2020 ansökningar och mycket möten för att planera dessa ansökningar så det har varit en hel del möten inne i stan.

Kungsträdgården av Ingemar Pongratz

Kungsträdgården av Ingemar Pongratz

För att röra på mig lite så har jag passat på att promenera så mycket det går inne i stan på väg till möterna, från Slussen oftast, eller från mötet till Slussen. Det brukar bli allt en si så där 30 min promenad per gång så det är rätt bra motion.

Jag har installerat en steg-räknare i mobilen och den räknar ut att varje gång jag promenerar i stan så hinner jag med ca 8000 steg, precis som doktorn vill ha det, i alla fall enligt appen som jag installerade.

Så det är väl bra, tycker jag.

Jag har hunnit med att fotografera en del på mina promenader, och jag har kommit fram till att Stockholm är mycket fint på våren, speciellt till exempel på Kungsträdgården, när magnolia träden blommar. Vilket utsikt, det är helt fantastiskt!

Magnolior i blom på Kungsträdgården av Ingemar Pongratz

Magnolior i blom på Kungsträdgården av Ingemar Pongratz

Men det finns andra fina vyer i Stockholm också, till exempel ut från Gamla Stan över vattnet mot Af Chapman, eller så. Det har varit mycket fint väder men lite moln så det brukar bli rätt häftiga bilder, sol och moln samtidigt.

Men lite hjälp från datorn eller Google så brukar det bli ännu bättre.

Kul med kameran i mobilen, den är otroligt bra! Så det blir bra kort!

Nu är det dags att sätta igång med annat, jag håller på med en Horizon 2020 ansökan så det är bara att sätta igång…

Sista bilden är från Nacka!

Nacka, Älta av Ingemar Pongratz

Nacka, Älta av Ingemar Pongratz

Fler bilder kommer snart

 

 

 

Written by

Ingemar Pongratz är forskare / entreprenör och EU Konsult. Som konsult hjälper Ingemar Pongratz företag att söka EU finansiering för olika projekt. Ingemar Pongratz har även nyligen lanserat nya projekt som syftar till att utveckla nya och marknadsintroducera nya hälso produkter. Detta projekt valdes ut av ALMI och drivs inom ett ny-startad företag (LETAVIS AB) tillsammans med andra partners.