Skansen besök av Ingemar Pongratz

Skansen besök

av Ingemar Pongratz

Vi bestämde oss för att besöka Skansen. Det har blivit en tradition att åka till Skansen tillsammans med Lia, Staffan, Elma och Ivar. Louise brukar gilla det men denna gång var det väl lite si och så med det. Jag vet inte om det var vädret.

Dagen började rätt bedrövligt måste man tyvärr säga. Att det regnade och faktiskt en rejäl understatement.

Panorama bild från Skansen av Ingemar Pongratz

Panorama bild från Skansen av Ingemar Pongratz

Det var riktigt tråkigt väder, regnade hela tiden och det var inte alls roligt. Jag undrade varför vi inte gjorde något annat men vi hade ju bestämt så vi gick in alla. Vi tog bergbanan upp till toppen och sen bestämde vi oss för att ge barnen en chans att gå in och pyssla.

Elma och Ivar fick ansiktsmålning men Louise var inte så intresserad av det.

Hon ville istället pyssla och rita Påsk-kort så det fick hon göra. Hon tycker att det är riktigt kul att måla och rita och är väldigt duktigt på det. Jag tog då kort och detta.

Panorama inne Skansen av Ingemar Pongratz

Panorama inne Skansen av Ingemar Pongratz

 

Efter att barnen fick rita, eller måla ansiktet eller så bestämde vi oss för att ta lunch. Det var lika bra det eftersom det regnade mer och mer.

Katta röstade ner korv med bröd ute, tack och lov. Det regnande och var riktigt eländigt väder. Men vi gick in till nån på nån av Skansen restauranger / fik och tog mat. Det var rätt mycket folk men det blev köttbullar. Louise tyckte att det var dom godaste köttbullarna som hon någonsin hade ätit så hon måste ha varit riktigt hungrig.

Efter det var det riktigt fint väder så vi gick runt och promenerade mer. Det var riktigt fint väder faktiskt och hur skönt som helst.

Vi gick runt och träffade på djuren, tittade på Lill-Skansen och massa annat. Skansen gör sig verkligen när det är sol!

Men det kommer jag att skriva mer om senare, för nu måste jag jobba och skriva.

Panorama från Skansen av Ingemar Pongratz

Panorama från Skansen av Ingemar Pongratz

 

 

 

 

 

Written by

Ingemar Pongratz är forskare / entreprenör och EU Konsult. Som konsult hjälper Ingemar Pongratz företag att söka EU finansiering för olika projekt. Ingemar Pongratz har även nyligen lanserat nya projekt som syftar till att utveckla nya och marknadsintroducera nya hälso produkter. Detta projekt valdes ut av ALMI och drivs inom ett ny-startad företag (LETAVIS AB) tillsammans med andra partners.