Livet efter semestern av Ingemar Pongratz

Livet efter semestern av Ingemar Pongratz

Thailand resan är slut för denna gång och vi är tillbaka i Sverige. Jag har jobbat en del i Thailand, men nu gäller det att komma ikapp med det rent administrativa och jag har ett möte i Danmark som vi organiserade.

Inte direkt nån långsam start. Men det känns bra i alla fall. Bra att det går bra med Fenix Scientific AB och att konsultuppdragen kommer in.

Känns bra att veta att ekonomin är bra i balans. Annars skulle det vara rätt trist att resa om det skulle kännas att egentligen vi inte hade råd med det.

Men Katta och Louise är nöjda och det känns som en bra idé att resa redan i oktober. Det blir så mycket billigare än att resa under jul-helgen.

Men nu är det annat som gäller, som tillexempel att Louise var bjuden till monster kalas. Hon var supertaggad och det gällde att hitta rätt outfit. Sen skulle Louise sminka sig och massa annat. Men till slut så blev hon väldigt nöjd.

Louise som monster av Ingemar Pongratz

Louise som monster av Ingemar Pongratz

Hon har kommit bra igång med skolan och läxorna. Det tog emot i början men vi hittade ett bra sätt att hjälpa henne hemma. Vi leker skola, dvs jag är lärare och Louise och hennes mjukisdjur är elever. Alla får läsa, räkna och skriva och göra läxan. Det gör att hon tycker att det blir kul och hon lär sig mycket samtidigt. Så det går bra. Lite stökigt hemma bara….

Louise leker skola av Ingemar Pongratz

Louise leker skola av Ingemar Pongratz

Det har också blivit en del tjänsteresor, Luxemburg bland annat. Jag har glömt hur det är, och det var lite tråkigt att lämna familjen och Louise. Men det gick bra och själva resan gick bra också. Det blev ett rätt stort projekt av det så jag kommer att ha mycket jobb också. Som sagt bra för ekonomin hemma.

Hotel i Luxemburg av Ingemar Pongratz

Hotel i Luxemburg av Ingemar Pongratz

Som sagt annars är allt under kontroll, både hemma och med företaget. Nu gäller det att komma vidare med Fenix Scientific AB / Pongratz Consulting, och framför allt med Letavis projektet. Känns som om det kan bli väldigt spännande. Mer om det när det har hänt mer.

Sent är det ju jul snart så det gäller att tänka på det. Men det kommer jag att skriva om senare

 

Written by

Ingemar Pongratz är forskare / entreprenör och EU Konsult. Som konsult hjälper Ingemar Pongratz företag att söka EU finansiering för olika projekt. Ingemar Pongratz har även nyligen lanserat nya projekt som syftar till att utveckla nya och marknadsintroducera nya hälso produkter. Detta projekt valdes ut av ALMI och drivs inom ett ny-startad företag (LETAVIS AB) tillsammans med andra partners.