Familjen i Thailand 2014: Del 2

Hej igen,

Ingemar_Pongratz_TravelBangkok är nu alltså avklarat och vi har tagit oss till Hua Hin. Rätt skönt, Bangkok är egentligen är rätt jobbig stad men man märker det först efter ett tag. Ljudnivån är väldigt hög, trafiken är intensiv. Men folk är rätt vänliga och mycket barnvänliga. Eller så är det bara Louise men hon fångar blickar överallt. Dom skall alla klappa henne, göra high five och annat….Vissa, men absolut inte alla är lite väl påträngande men det inte farligt.

Shoppingen är dock (med Europa mått mätt) suveränt, allt finns och priserna är väldigt låga. Mycket affärer, både kopior och äkta varor, och allt är ca 30-50% lägre priser jämfört med Sverige.

Vi lyckades hitta allt som vi skulle ha med, nya kläder och Aloe Vera mot brännässlor etc etc. Mycket barnsaker förstås, och inte bara ”praktiskt” som det är i Sverige och Europa. Här finns d

et som gör mig glad och praktiskt lagda föräldrar gråtfärdiga. Nämligen de opraktiska men så häftiga saker. Louise (5 år) övertalade att köpa sina rosa, högklackade Hallo Kitty skor. Hon skulle nämligen dö om hon inte fick dom. Så efter att ha tittat in i hennes stora Bambi ögon (jag tror att hon klämde fram ett tår också) be

stämde jag mig att 5 åringar visst kan ha högklackat. Hon gjorde succé!

Ett litet misstag jag gjorde och jag inte räknade men var reaktionen. Raskt bestämde hon att hennes garderob (hon använde det ordet) passar inte för dessa skor, sp vi var tvungna att hitta nya. Hon behöva nya klänningar annars skulle hon dö igen. Var får hon allt ifrån! Så mamma och Louise gick vidare till nästa affär, och nästa och nästa.

Herregud, vilken energi. Jag har skapat Shopzilla!

Vi traffade och pratade med några andra hotellgäster, några andra familjer som hade jämnåringar med Louise. Lustigt, trots att barnen inte förstod varandra så lekte dom hur bra som helst! Inga problem.

Louise tyckte bäst om Amon och Matilda, Amon från Italien och dom gillade båda att spela Angry Birds. Matilda från Tyskland, som var minst lika tjejig som Louise. Dom satt i timmar med en pysselbok

Så sammantaget tycker jag att Bangkok gick väldigt bra men skönt att komma till Hua Hin

Nästa rapport kommer snart!

Ingemar_Pongratz_Vacation

Written by

Ingemar Pongratz är forskare / entreprenör och EU Konsult. Som konsult hjälper Ingemar Pongratz företag att söka EU finansiering för olika projekt. Ingemar Pongratz har även nyligen lanserat nya projekt som syftar till att utveckla nya och marknadsintroducera nya hälso produkter. Detta projekt valdes ut av ALMI och drivs inom ett ny-startad företag (LETAVIS AB) tillsammans med andra partners.