13de Januari – Bangkok

Hej alla,

Jaha, det var det för bra för att vara sant antar jag.

Protester är planerade och demonstranter avser att “stänga” Bangkok. Polis och andra myndigheter varnar demonstranter, militären tiger om dom avser genomföra en kupp och avsätta den civila regeringen, regeringen i sin tur varnar demonstranter att delta och på det stora hela är det upplagt för problem.

Datum för detta är 13de januari. Vi planerar att åka hem den 16de.

Detta är Thailand och det känns lite konstigt att tala om för Thailändare hur dom skall lösa sina interna konflikter. Det är väl inte helt rätt att ha några åsikter om rätt och fel eftersom jag har ingen aning om vad sakfrågan är. Men jag antar att det vettiga borde vara att lösa dessa tvister i allmänna val.

Och val skall det bli, 2dra Februari. Regeringen har utlyst nyval. Men demonstranterna och oppositionen vill inte ha det eftersom majoriteten v Thailändarna kommer att välja den sittande regeringen. Så därför ställer man till bråk för att försöka tvinga fram ett militärt agerande. Militären drar in utrustning till Bangkok för att öva (vad skall dom öva på?)

Det säger väl en del.

Vi får väl hoppas på att vi kan komma hem som planerat. Men olika flygbolag drar in fligther eftersom dom vill inte riskera att bli kvar i Bangkoks flygplats. SAS har inte meddelat att dom ställer in sina flygningar (än i alla fall) men om vi inte kommer till flygplatsen så spelar det ju ingen roll.

Nåja, nu gäller det hålla sig ur vägen. Här i Hua Hin är det inga problem, men vi kan ju inte stanna kvar för evigt…

Jag mailat Ambassaden, Försäkringsbolaget och SAS. Den officiella responsen är vänta och se

Jaha, toppen. Bra med en officiell reaktion


Annars allt bra, här kommer en bild från Katta och Louise från Market Village i Hua Hin

Written by

Ingemar Pongratz är forskare / entreprenör och EU Konsult. Som konsult hjälper Ingemar Pongratz företag att söka EU finansiering för olika projekt. Ingemar Pongratz har även nyligen lanserat nya projekt som syftar till att utveckla nya och marknadsintroducera nya hälso produkter. Detta projekt valdes ut av ALMI och drivs inom ett ny-startad företag (LETAVIS AB) tillsammans med andra partners.