Vi rundar av semestern I Singapore

Vi rundar av semestern I Singapore

Av Ingemar Pongratz

Singapore sunset av Ingemar Pongratz

Allt tar slut för eller senare, och det gäller även vår semester. Lia, Staffan, Elma och Ivar reste direkt vidare från Kuala Lumpur, via Singapore och London tillbaka och vi reser tillbaka hem om 2 dagar. Så vi skall ta det lite lugnt innan vi reser hem igen. Vi rundar av semestern I Singapore innan vi reser vidare.

Det kändes skönt att komma till Singapore. Jag tyckte att Kuala Lumpar var spännande men det var ändå skönt att komma till Singapore. Det är väldigt grönt och välorganiserat. Det var inget fel på Kuala Lumpur men Singapore är trevligare. Men vi har haft det väldigt bra i alla fall.

Singapore Himmel av Ingemar Pongratz

Under dessa två sista dagar så har vi fokuserat på att handla presenter och att ta det lugnt. Louise blev lite sjuk eller så var hon väldigt trött så vi tog bara nån promenad till närmaste shopping-centrum för att handla lite kläder, nån present till Marie, vår kattvakt, och till farmor och farfar.

Singapore av Ingemar Pongratz

Vi bodde två nätter på Four Seasons nära Orchard Road och det var ett väldigt fint och lugnt hotell. Maten var väldigt bra och frukosten var liksom bara toppen. Rätt så slapp och lugnt och kändes som en väldigt bra avslutning på vår sommarsemester. Vi får se vad vi hittar på nästa gång och när vi kommer iväg men det har varit väldigt trevligt.

Singapore promenad av Ingemar Pongratz

Resan hem var bra, jag reste affärsklass med Lufthansa och det var väldigt bra. Sköna säten som gjorde att jag sov en hel del under flygningen och maten var helt OK. Flygplatsen i Singapore är en upplevelse i sig, så otroligt välstädat, och rent. Jag hade tillgång till lounge vilket också var väldigt bra. Kändes konstigt att resa hem själv utan Louise och Katta dock. Vi fick inte alla biljetter samtidigt utan jag resten hem dagen innan. Det var lite tråkigt och Louise var rätt ledsen och tyckte att det var tråkigt. Men hon var duktigt och skötte sig bra och p det stora hela gick den biten också bra.

Changi airport av Ingemar Pongratz

Hoppas vi bestämmer oss för att komma tillbaka snart, jag gillade verkligen Singapore.

Louise in Singapore av Ingemar Pongratz

 

 

 

Written by

Ingemar Pongratz är forskare och EU konsult med erfarenhet från Karolinska Institutet och forskning inom receptor biologi. Ingemar Pongratz hjälper även företag att söka offentlig finansiering, till exempel från Horizon 2020, Eureka och Eureka Eurostars Här skriver Ingemar Pongratz om resor både såna som görs som semester och som görs inom jobbet